Här på Härryda Djurklinik är vi extra intresserade av djurens tandhälsa

Vi har gått Accesia´s vidareutbildning i tandbehandlingar och jobbar mycket med både förebyggande tandvård och avancerade behandlingar.

Hund och katt

Vid bokade besök samt vid vaccinationer ingår alltid en s.k. munkoll (förutsatt att katten går att undersöka vaket) då antingen veterinären eller sköterskan tittar i munnen för att få en uppfattning av djurets aktuella munstatus. Och vid behov kan man även då boka en tid för åtgärd. 

Om ditt djur behöver tas bort tandsten eller behandla tandsjukdomar eller tandfrakturer kommer vi boka in djuret för munhåle- och tandundersökningen. För att kunna behandla noggrann och korrekt bör vi söva ditt djur. Det innebär att djuret sövs, tandsten tas med ultraljud, varje tand undersöks noggrant med fickdjupsmätning och vid behov röntgas även tänderna. 

Vi rekommenderar återbesök, avläkningskontroll efter utförd behandling.  (Vid eventuella ytterliga åtgärder eller komplikationer, kan en kostnad tillkomma.) 

Kaniner och marsvin

Vi har även möjlighet till enklare behandlingar, såsom mindre tandextraktioner och slipning av kanin- och marsvintänder.

Vi rekommenderar tandborstning av både katter och hundar och hjälper er gärna om ni vill ha tips och trix!