Här på Härryda Djurklinik är vi extra intresserade av hundars och katters tandhälsa!

Vi har vidareutbildning i tandbehandlingar och de jobbar mycket med både förebyggande tandvård och avancerade behandlingar. 

Vid bokade besök samt vid vaccinationer ingår alltid en s.k. munkoll (förutsatt att hunden eller katten går att undersöka vaket) då antingen veterinären eller sköterskan tittar i munnen för att få en uppfattning av djurets aktuella munstatus. Och vid behov kan man även då boka en tid för åtgärd. 

Om ditt djur behöver tas bort tandsten eller behandla tandsjukdomar eller tandfrakturer kommer vi boka in djuret för munhåle- och tandundersökningen. För att kunna behandla noggrann och korrekt bör vi söva ditt djur. Det innebär att djuret sövs, tandsten tas med ultraljud, varje tand undersöks noggrant med fickdjupsmätning och vid behov röntgas även tänderna. 

Vi brukar ta tillbaka ditt djur på en kostnadsfri avläkningskontroll efter utförd behandling.  (Vid eventuella ytterliga åtgärder eller komplikationer, kan en kostnad tillkomma.) 

Vi har även möjlighet till enklare behandlingar, såsom tandslipning av kanintänder, men i vi gör ej extraktioner på kaniner.

Vi rekommenderar tandborstning av både katter och hundar och hjälper er gärna om ni vill ha tips och trix!

Kontakta oss gärna: 031-916083

© 2020 Härryda Djurklinik.
Kontakta oss gärna: 031-916083
Webbdesign av Hjälp med hemsidan i Stockholm